Tips för utomhusfotografen

Ska du fota utomhus? Se då till att bilderna blir varken för mörka eller för ljusa, du kan själv ställa in detta på vissa mobilkameror om du använder dig av en sådan.

Det går bra att ta foto när som helst på dygnet, men mjuka kvällsljus kan vara trevligt, det innebär längre skuggor.

Motljus

Fota i motljus? Ja visst funkar detta, det kan ge häftiga effekter som på bilden här ovan, men tänk dock på att om du exponerar efter solen, så följer starka silhuetter med, du får ingen teckning i figurer i förgrunden. 

Ställer du ljuset efter ett objekt i förgrunden, så blir bakgrunden väldigt ljus och utfrätt. Utnyttja gärna ljus och skuggor vid starkare solsken, tänk dock på att folk tenderar att kisa i starkt solsken.

Dåligt väder?

Kan man ta bilder vid regn, då? Det går absolut att fota vid nederbörd. Se bara till att din kamera tål regn! 

Fler tips

Ett annat tips kan vara att titta på skuggor, hur dessa faller. Det kan ge läckra effekter.

Via en fotograf får du bilder som ser bra ut oavsett om det är ute eller inne. Och för att kunna jobba med olika skärpedjup, så krävs det ok optik – det missar du oftast till stor del i mobilkameran, då den är mycket svårare att styra manuellt.

Vi på Hildegun hjälper dig att lyfta fram ditt företag genom foto. Du äger rättigheterna till de unika bilder vi tar. Bilderna blir del av ert företags bildspråk, vilket jobbar för igenkänning i all er kommunikation internt och externt.

Fler tips

TikTok för ditt företag hildegun

TikTok för ditt företag

TikTok, världens just nu snabbast växande sociala plattform. Här är det högt tempo och 100% video

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.