Tiktok - hur gör man - Hildegun

TikTok – hur gör man?

TikTok – här startar trender. På en enhet eller på webben kan tittare titta på och upptäcka miljontals personliga korta videor. Men hur gör man för att lyckas på TikTok då?

Underhåll!

TikTok är en lättsam plattform där majoriteten av innehållet är menat att vara underhållande. Du kommer därför inte att komma långt om du bara delar erbjudanden som ni har eller tjänster som ni kan utföra. Publiken på TikTok bedömer ditt innehåll på 2-5 sekunder och om det ger minsta signal mot att vara reklam så kommer majoriteten att scrolla förbi det!

Det finns många sätt som du och ditt företag kan både visa vad ni kan, vad ni gör och/eller vad ni säljer utan att det uppfattas som reklam. Ett av de effektivaste är om du hittar ett sätt att använda trender och göra dem på ert eget sätt.

Vad är en trend och var hittar jag den?

När något trendar på TikTok, exempelvis en hashtag eller ett ljud, så kommer det att dyka upp på “discover page”. Där kommer de mest visade videorna i den trenden att visas upp och vara lättåtkomliga för tittare att ta del av. Problemet är bara att när trenden dyker upp på discover page så är det oftast för sent för dig att haka på och dra nytta av den. Du behöver hitta ett sätt att upptäcka trender eller anlita någon som kan hjälpa dig med det.

Visste du att vi både kan hjälpa dig hitta trender och utbilda dig i hur du själv kan göra? Kontakta oss för mer information.

Var noga med att hålla dig till din nisch!

På TikTok är det ännu viktigare än på andra plattformar att allt innehåll du delar verkligen handlar om och representerar det du står för. Det är nämligen betydligt lättare att få en viral video på TikTok och om den videon inte är inom din nisch så riskerar du att få en massa följare som inte kommer uppskatta resten av ditt innehåll.

Men är det verkligen så farligt då?

Ja – det är det!

Anledningen till det är hur algoritmen arbetar med det innehåll som du delar.

Vad händer med innehållet när jag delar?

Det första som händer är att ditt innehåll delas till några av dina följare och några som inte följer dig. Dessa individer kommer att fungera lite som en fokusgrupp. Deras engagemang mot ditt inlägg kommer att ha stor betydelse för inläggets fortsatta spridning.

algoritmen tiktok hildegun hur gör man

När din video har visats för den första gruppen så poängsätts den mot hur länge varje tittare har tittat på den, hur många gånger den har delats, hur många kommentarer (med minst fem ord) den har fått och hur många gilla markeringar den har fått. Sedan gör algoritmen en bedömning av ifall videon har presterat tillräckligt bra för att skickas ett varv till eller om den ska sluta spridas.

Var dig själv!

Människor följer människor, inte varumärken! Oftast är det så i alla fall.

Hur gör man på TikTok för att vara sig själv?

Det är lika svårt att svara på som “hur långt är ett rep”. Vågar bjuda på dig själv så kommer det underlätta för din rätta målgrupp att hitta dig och uppskatta ditt innehåll. Det kan verka tilltalande att vara någon annan för att exempelvis framstå som “bättre”. Faktum är att det kan vara ett spännande sätt att jobba på. Se bara till att du är beredd att spela den rollen! Dina följare kommer förvänta sig att det är du, därför kommer du ha svårt att släppa rollen senare. Därmed är det alltid enklare att vara dig själv från början.

Förbered dig på att alla inte kommer tycka om ditt innehåll.

Vi vet att detta närmast låter cyniskt, men faktum är att tonen på sociala medier ofta är hård. På TikTok behöver du inte heta ditt riktiga namn. Till följd av det så skriver många användare kommentarer som de inte hade stått för annars.

Hur gör man för att stå emot ett hårt klimat i kommentarsfältet?

För att göra det kommer du behöva distansera dig från innehållet du skapar. Eller så gör du tvärt om och bemöter alla hårda kommentarer med kärlek. Faktum är att detta kan hjälpa dig att må bättre över det som sägs om ditt innehåll. Dessutom så kommer det sannolikt att boosta det du delat! För till följd av att du nu svarar på kommentaren så kan du dra igång en diskussion!

 

Summering

Skapa innehåll som underhåller och trendar, utan att du svävar iväg från din nisch. Var konsekvent med vem du är och eftersträva att den personen är DU. Slutligen så behöver du lite skinn på näsan för att orka med klimatet. Lyckas du med detta så har du listat ut hur man lyckas på TikTok!

Tiktok - hur gör man - Hildegun

Fler tips

TikTok för ditt företag hildegun

TikTok för ditt företag

TikTok, världens just nu snabbast växande sociala plattform. Här är det högt tempo och 100% video

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.