Viktigaste Köpsignalerna På LinkedIn | Hildegun

Viktigaste köpsignalerna på LinkedIn

LinkedIn är en viktig plattform för affärer. Företag använder den för att hitta potentiella kunder, partners och samarbetspartners. Det finns en rad saker du kan titta på för att avgöra om en person är intresserad av ditt företag eller produkt. Här är de fem viktigaste köpsignalerna på LinkedIn:

 

  1. Profilbesök på din profil
  2. Gilla/ engagemang på dina inlägg
  3. Kommentarer på dina inlägg
  4. Personligt meddelande
  5. När någon taggar in dig

 

Profilbesök på din profil

Att någon besöker din profil är ett viktigt tecken på intresse. Om en person går in på din profil och tittar på dina uppgifter, är det ett tecken på att de är intresserade av dig och vad du har att erbjuda. Detta är en signal som du gör rätt i att ta tillvara på! Genom att kolla in dina profilbesökares profiler så kan du se om någon av dessa kan tänkas vara i din målgrupp. Om de är det så kan du skriva en personlig kontaktförfrågan för att inleda en dialog och relation med personen. Med tiden kan denna relation leda fram till affärer eller samarbeten som kan gynna er båda.

 

Gilla/ engagemang på dina inlägg

Om en person gillar eller engagerar sig i dina inlägg är det också ett tecken på intresse. Om en person lägger till ett hjärta, ger en tummen upp eller lämnar en annan reaktion på ditt inlägg visar de att de är intresserade av vad du har att säga. Du kan också ta del av personens profil för att se vad de arbetar med och vad deras intressen är. Genom det kan du skriva en personlig kontaktförfrågan till personen och börja diskutera dina gemensamma intressen.

 

Kommentarer på dina inlägg

Om någon lämnar en kommentar på ditt inlägg visar det att de är intresserade av vad du har att säga. De har tagit sig tid att läsa ditt inlägg, och vill nu lära sig mer om vad du har att erbjuda. Detta är ett viktigt tecken som kan leda till affärer eller samarbeten i framtiden. Ta del av kommentaren för att se vad personen tycker och diskutera med personen vidare på LinkedIn.

 

Personligt meddelande

Om någon skickar ett personligt meddelande till dig är det en av de viktigaste köpsignalerna på LinkedIn. Det visar att de vill lära känna dig bättre och har tagit sig tid att skicka ett meddelande personligen. Detta kan leda till fler samtal och dialoger, som kan utvecklas till något större längre fram. Läs igenom personens profil för att se vad de arbetar med och vad deras intressen är, så du kan skicka ett personligt meddelande tillbaka. Det är viktigt att du inte bara pratar på om dig själv utan faktiskt visar intresse för vem den andra personen är och vad de arbetar med.

 

När någon taggar in dig

Om någon taggar in ditt namn i en diskussion är det ett viktigt tecken på intresse. Det visar att de vill höra vad du har att säga om ämnet, och vill lära känna dig bättre. Detta kan leda till fler samtal och dialoger, som kan leda vidare till försäljning i framtiden. Läs igenom diskussionen och se vad personen tycker. Kommentera på diskussionen och visa ditt intresse för ämnet. Detta kan även vara ett utmärkt tillfälle för dig att visa upp din expertis utan att framstå som att du säljer in dig själv. Du blev ju trots allt ombedd att dela din åsikt och bidra med din kunskap. Därför är även detta en av de absolut viktigaste köpsignalerna på LinkedIn.

 

Summering

Titta på alla dessa fem viktigaste köpsignalerna på LinkedIn för att se om någon är intresserad av vad du har att erbjuda. Om du ser några av dessa signaler, är det viktigt att ta tillvara på dem och inleda en dialog med personen. Genom att ha en regelbunden kontakt på LinkedIn kan ni utveckla ett samarbete, landa i affärer eller nå andra gemensamma vinster. Glöm inte bort att visa intresse för den andra personen också, så att samtalet inte bara blir ett enkelsidig monolog. Kommentera, fråga och diskutera vidare för att bygga upp en relation som håller i längden. Det är nämligen så du skapar trogna kunder för framtiden.

Missa inte att följa oss på Linkedin för mer tips!

Läs gärna våra andra intressanta artiklar med Linkedin Tips!

Fler tips

video som skapar engagemang - hildegun

Video som skapar engagemang

Du har hört det förut “skapa engagemang”, “hook”, “cta” och en massa andra spännande uttryck. Vi

vägen till ett möte hildegun

Vägen till ett möte

Många tror att vägen till ett möte är kort och enkel.  “Vadå, det är väl bara

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.