Varumärkesanpassa din bakgrundsbild hildegun

Varumärkesanpassad bakgrundsbild i Canva

Varumärkesigenkänning är en viktigt del av marknadsföringen. Det hjälper inte enbart dina kunder att känna igen ditt varumärke utan kan dessutom vara till hjälp när de ska välja dig eller en konkurrent.  Därför rekommenderar vi att du skapar en varumärkesanpassad bakgrundsbild i Canva.

Sannolikt har din arbetsgivare en grafisk profil med bland annat typsnitt, färger och logotyp som hjälper till att stärka varumärkets identitet. Om du implementerar detta i din profil kommer du hjälpa till att förstärka varumärkets identitet. Det är viktigt för företaget men framförallt så kan det även stärka ditt personliga varumärke att vara konsekvent.

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du kan skapa en varumärkesanpassad bakgrundsbild till din profil på LinkedIn. 

 

Dimensioner

Till att börja med så behöver du så klart skapa en design i rätt storlek. När du klickar på “Skapa En Design” så kan du söka efter “LinkedIn-Banner” och välja den som har måtten 1584 x 396 px.

 

Varumärkesprofilering

Om du har ett Canva Pro konto så kan du skapa en profil med ditt företags logotyp, färger och typsnitt. Det underlättar eftersom du i så fall har allt detta lättillgängligt men är absolut inte ett måste. 

För att skapa en design enligt det exempel som vi kommer att göra i denna artikel så behöver du däremot känna till färger, typsnitt och gärna ha en logotyp i genomskinligt PNG format.

 

Håll det enkelt

Själva designen behöver absolut inte vara avancerad tvärtom så kan det vara fördelaktigt att hålla det enkelt. Det finns däremot ett antal saker som du bör ha i åtanke när du skapar den.

 

Layout

Din bakgrundsbild följer med på fler ställen än du kanske har tänkt på. Den dyker upp i dina kontaktförfrågningar, när du besökt någons profil och ett antal andra platser. 

Eftersom den visas på flera ställen så visas den också i olika format. Det är därför viktigt att du tänker på var din profilbild kommer hamna så texten förblir synlig.

På bilden nedan har vi visat vilka delar av din design som kommer att bli osynliga på vissa ställen på LinkedIn.

 

Var du inte ska skriva på bakgrunden hildegun

 

Cirkeln på bilden visar hur stor del av bakgrundsbilden som din profilbild tar upp när den är som störst. Den delen som går längs ovan- och undersidan på bilden är var LinkedIn klipper din profilbild för att passa i vissa format. På vissa ställen kommer även profilbilden att vara mitt i bilden, men de vanligaste formaten lägger profilbilden till vänster. Du måste inte anpassa för alla format. Utan utgå ifrån att bilden ser bra ut på din profil men inte dålig när du exempelvis besökt någon annans profil.

 

To logo or not to logo…

Om du ska ha företagets logotyp på din design eller inte beror på din arbetsgivare. Tycker din arbetsgivare att det är ok med deras logotyp på din profil så ska du givetvis ha det! Är du egenföretagare så borde du självklart ha med logotypen på din varumärkesanpassade bakgrundsbild.

 

Texten

Texten på din bild kan vara en slogan eller en kort summering av vad du gör. Inga romaner, en eller två meningar räcker!

 

Exempel:

Bakgrundsbanner LinkedIn Hildegun

 

Psst!

Du har väl inte missat att följa oss på LinkedIn?

Behöver du Nyhetsbrev och Artiklar? Läs mer om hur vi kan hjälpa dig!

Fler tips

video som skapar engagemang - hildegun

Video som skapar engagemang

Du har hört det förut “skapa engagemang”, “hook”, “cta” och en massa andra spännande uttryck. Vi

vägen till ett möte hildegun

Vägen till ett möte

Många tror att vägen till ett möte är kort och enkel.  “Vadå, det är väl bara

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.