rätt och fel på linkedin hildegun

Rätt och Fel på LinkedIn

Alla plattformar har sina rätt och fel, LinkedIn är inte ett undantag. Faktum är att vad som är rätt och fel på LinkedIn även går att applicera på flera andra plattformar! Nu ska vi dock fokusera på LinkedIn.

 

Sluta titta på hur konkurrenterna gör

“Bara för att många gör det, betyder det inte att det är rätt”

Det är så lätt att vilja haka på och göra som alla andra gör. Rent av kan det anses mänskligt eftersom det känns tryggt och säkert. Däremot är det inte säkert att det skänker dig någon vidare framgång!

 

Många gör reklam via sina företagskonton. Med andra ord skapar de inlägg som ingen eller väldigt få kommer att finna givande. Därmed kommer de heller inte att få något större engagemang på dessa inläggen.

 

Gå mot strömmen!

 

Jobba med ditt personliga konto. Det finns så många fördelar med att arbeta med din personliga profil snarare än ditt företags. En av de absolut största är att människor köper av människor, inte företag. Det är det personliga som säljer och därmed är det bättre att dela inlägg genom din personliga profil.

 

Connecta med rätt personer

Sannolik har du som mål att hitta nya kunder i någon form på LinkedIn. Därför bör du så klart connecta med personer som har potentialen att bli dina kunder! Ett enkelt sätt att göra detta på är att löpande kolla vilka som har varit inne och kikat på din profil. Det är inte sällan det faktiskt finns ett intresse hos dessa för det som du erbjuder.

 

För att få bättre genomslag i dina förfrågningar så kan du göra dem mer personliga. Detta gör du genom att besöka personens profil och läsa på om hen. Därefter klickar du på de tre punkterna (…) längst upp på deras profil. Välj “Gör din inbjudan mer personlig” och skriv sedan ett personligt meddelande där du exempelvis kan lyfta att de kikat på din profil och samtidigt visa intresse för det som de arbetar med.

 

Skapa ett band redan i inledande dialog

Vad du än gör, börja inte sälja det första du gör! Visa istället intresse för vad din kontakt arbetar med. Kanske har ni rentav något gemensamt intresse, utbildning eller en före detta arbetsgivare som ni båda jobbat hos?

 

Var nyfiken på din nya kontakt och ställ frågor. De flesta människor gillar nämligen att prata om sig själva. Det ger dessutom dig mer grund att stå på när du vill fortsätta bygga er relation genom att exempelvis tagga in din kontakt i dina inlägg.

 

Vad är målet med din närvaro?

Fråga dig själv VARFÖR du är på LinkedIn och VARFÖR du tagit kontakt. Är det exempelvis för att underlätta för mötesbokning? Länka då inte bara vidare din kontakt till din hemsida utan led dialogen mot målet. Var inte rädd för att låta det ta tid, du vill inte vara “ännu en säljare” som bara går rakt på sak och försöker sälja.

 

Genuinitet

Varje individ är unik och därför bör även ditt första meddelande vara det! Våga lämna din comfort zone och bjud på dig själv här. Kanske tar du till och med det ett steg längre och presenterar dig själv med en video? Kolla vårt nyhetsbrev om det här.

Hur du inleder din kontakt kommer att vara avgörande för er kommande dialog. Därför är det värt att investera lite extra tid och energi på din första kontakten.

 

Nischa ditt innehåll

För att skapa ett flöde som dina följare vill återvända till och få mer av så bör du inte vara allt för spretig. Välj ut ett till två ämnen. Dessa ämnen bör vara något som du både har passion för men som samtidigt tangerar med din yrkesroll.

 

Genom att skriva inom ett fåtal ämnen löpande så bygger du en målgrupp som faktiskt har ett intresse av det du gör. Vilket i sin tur innebär att du också drar till dig de personer som har högst potential för att i framtiden bli dina kunder.

 

Visa intresse

Nu när du har connectat med dina potentiella kunder så behöver du löpande visa dem att du tänker på dem. Du kan exempelvis tagga in dem i kommentarsfältet på inlägg där de antingen kan dra nytta av innehållet eller får chansen att skina med sin expertis. Hjälp dina potentiella kunder att framstå i bra dager så kommer er relation att växa desto snabbare.

 

Summering

Målet bör alltid vara att bygga upp relationer med de personer som du har länkat till. Människor köper av människor, inte av företag. Det är de personliga sakerna som du bör fokusera på. Sälj därför inte direkt, men visa intresse för dina kontakter och använd linkedin som ett verktyg för att komma i kontakt med potentiella kunder.

 

Vill du ha hjälp med artiklar som denna? Spana in vårt erbjudande!

 

Fler tips

video som skapar engagemang - hildegun

Video som skapar engagemang

Du har hört det förut “skapa engagemang”, “hook”, “cta” och en massa andra spännande uttryck. Vi

vägen till ett möte hildegun

Vägen till ett möte

Många tror att vägen till ett möte är kort och enkel.  “Vadå, det är väl bara

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.