Nyhetsbrev på Linkedin

Nyhetsbrev på LinkedIn

Du har väl inte missat att det går att skapa nyhetsbrev på LinkedIn nu? Det är en fantastisk möjlighet för dig att skapa en serie artiklar med en röd tråd som dina följare kan prenumerera på. Vi har samlat våra bästa tips om hur du går tillväga för att starta ett nyhetsbrev och vad du kan skriva om i det!

 

Vad ska jag skriva om?

Det första och absolut viktigaste som du behöver göra innan du skapar ditt nyhetsbrev på LinkedIn är att bestämma dig för vad du ska skriva om. Det behöver vara ett ämne som du både har stor kunskap i men även känner ett starkt engagemang för. Tänk på att tanken med brevet är att du löpande ska producera värdefulla artiklar om ämnet!

 

Men hur ska jag komma på ett ämne då?

 

Är du aktiv på LinkedIn så har du förhoppningsvis redan en inriktning på det innehållet som du skapar till flödet. Använd dig av det! Utnyttja det faktum att du nu har ett helt annat format att skriva i. Nu kan du ta dig tiden att gräva djupare i ämnen som du knappt hinner skrapa på ytan på med dina 3000 tecken/inlägg.

 

Gå igenom dina gamla inlägg och skriv ner en lista med ämnen som du pratat om där. Denna listan kan du konvertera till en content plan och *vips* så har du artiklar att skriva för flera månader framåt.

 

Hur startar jag ett nyhetsbrev på LinkedIn?

Nu när du bestämt dig för VAD du ska skriva så är det dags ATT börja skriva! Du startar ditt nyhetsbrev genom att först öppna en ny artikel:

 

 

Detta går tyvärr enbart att göra från en dator då alternativet för att skriva artikel inte finns i appen. Har du ingen dator så går det att logga in på LinkedIn i din webbläsare i telefonen, men det är helt klart lättare på en dator.

 

När du väl är inne i artikeln så ser du alternativet för att publicera längst uppe till höger och bredvid det finns det en annan knapp, “starta nyhetsbrev“, klicka på den.

 

Nu öppnas en pop-up ruta där du ska lägga till en bild för nyhetsbrevet som ska vara 300x300px, skriva ett namn på nyhetsbrevet samt en bra beskrivning av vad ditt nyhetsbrev handlar om.

 

När du fyllt i detta är allt klart och din artikel är nu ett nyhetsbrev som är redo att publiceras!

 

Är det verkligen mödan värt?

Det tar tid att skriva artiklar, mycket mer tid än att komponera ett inlägg till flödet. Dessutom får man ofta betydligt färre visningar och spridning på artiklar. Är det då verkligen värt tiden att starta ett nyhetsbrev på LinkedIn?

 

SJÄLVKLART!

 

Du får färre visningar, ja, men det är rätt visningar. Personerna som läser artiklarna i ditt nyhetsbrev är genuint intresserade av det du skriver om och vill fördjupa sig i dessa ämnen. Ditt nyhetsbrev är med andra ord ett perfekt ställe att få in en call to action (något du vill få läsaren att göra) som leder läsaren vidare i sin köpprocess! Dessutom är det ännu ett sätt att se till att du är top of mind hos dina kunder och det är värt sin vikt i guld!

 

Vill du lära dig mer om hur du kan bli en mästare på LinkedIn? Följ Hildegun för mer tips! Missa heller inte årets nätverksträff

Fler tips

video som skapar engagemang - hildegun

Video som skapar engagemang

Du har hört det förut “skapa engagemang”, “hook”, “cta” och en massa andra spännande uttryck. Vi

vägen till ett möte hildegun

Vägen till ett möte

Många tror att vägen till ett möte är kort och enkel.  “Vadå, det är väl bara

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.