diagram aktiva användare linked kvällstid efter arbetstid - hildegun

LinkedIn efter arbetstid

LinkedIn efter arbetstid

Är egentligen dina kunder och potentiella leads aktiva på LinkedIn efter arbetstid? Gör man sin affärsmässiga research på dagen? Vi har tagit reda på svaren!

Diagrammet nedan visar hur många som svarat att de gör research vid de olika tiderna. 

diagram aktiva användare linked kvällstid efter arbetstid - hildegun

Vad säger statistiken?

LinkedIn har själva gjort en undersökning som riktar sig till B2B där de har frågat medlemmar om när de gör sin research på LinkedIn. Det visade sig att det är en större andel som gör det på kvällstid än under arbetstid och ungefär 50% som gör det på helgerna! Oops.

 

Bör man posta på LinkedIn efter arbetstid?

Vi tror att det gynnar dig att göra det ibland! Det finns mycket som visar att majoriteten av användarna på LinkedIn är som mest aktiva på dagarna. Det är tidig morgon och runt lunch som utmärker sig mest. 

 

Däremot är det viktigt att tänka på att även beslutsfattare på företag är människor som precis som alla andra har svårt att lägga ifrån sig telefonen. Vi har oändligt med data, nyheter och information tillgängligt för oss dygnet runt. Det kan därför vara värt att lägga upp vid andra tider än vanligt för om inget annat så kanske du hittar en ny målgrupp.

 

Är det affärsmässigt att vara aktiv efter arbetstid?

Svar ja. I Sverige är majoriteten av användarna på LinkedIn högutbildade tjänstemän enligt Svenskarna och Internets senaste rapport. Förtroendearbetstid tillämpas ofta i denna målgrupp och det tillsammans med att vi allt oftare jobbar hemifrån efter pandemin, medför att det vi kallar arbetstid numer lika gärna kan vara helg eller kvällar.

Passa på att fördjupa dig ytterligare på vår heldagsutbildning i februari!

 

 

Psst! du missar väl inte vårt Nyhetsbrev med exklusiva tips?

 

Fler tips

video som skapar engagemang - hildegun

Video som skapar engagemang

Du har hört det förut “skapa engagemang”, “hook”, “cta” och en massa andra spännande uttryck. Vi

vägen till ett möte hildegun

Vägen till ett möte

Många tror att vägen till ett möte är kort och enkel.  “Vadå, det är väl bara

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.