Vässa din profil - även för privatpersoner

Under våren och sommaren har hela världens företagande ställts inför enorma prövningar i och med den rådande pandemin. Detta har resulterat i ett stort antal uppsägningar, permitteringar, avslutade projektanställningar, nekande av affärer etc etc.

I dagsläget står en stor del av de människor som i januari hade en fast inkomst utan sysselsättning och arbetsmarknaden är ansträngd.

Detta har lett till att LinkedIn fått flera nya medlemmar som alla är ute efter samma sak, en daglig sysselsättning. Från LinkedIns håll har flera snabba åtgärder tagits för att underlätta och stötta arbetssökande.

I augusti har vår LinkedIn-coach Maria Karlsson bl.a. hjälpt Sofia Wiklund som i slutet av månaden avslutar en projektanställning att kraftsamla och vässa profilen på LinkedIn för att på bästa sätt möta målgruppens behov och träffa på rekryterare i rätt kategori.

 “Vässa din profil på LinkedIn” innebär att vi tar del av och analysera kundernas personliga profiler på LinkedIn. Vi analyserar profilen utifrån kundens utgångspunkt och dennes målsättning. Skapar ett dokument med konkret feedback och stöttar upp detta med samtal via Zoom.

Så här sa Sofia Wiklund efter sin coachning.

“Jag upptäckte tjusningen med nätverk och LinkedIn hösten 2019, då jag var nyutexaminerad företagsekonom. Då hade jag ingen tanke på att skapa en profil för min målgrupp och hade därför svårt att plocka med relevant information, när det nu var dags att söka jobb igen.

Från Maria har jag fått gedigen nedskriven feedback efter att hon granskat min profil in i minsta detalj. Detta har bidragit till att jag fått en profil som numera känns som att den speglar vem jag är.

Så fort jag haft en fråga om något gällande granskningen har jag kunnat skriva ett meddelande till Maria, vilket varit toppen. 

Att nu ha en profil som innehåller mer information, har bidragit till att det blivit lättare för mig att skriva inlägg på LinkedIn, äntligen känner jag att jag kan luta mig mot all den kunskap som jag samlat på mig genom åren.”

Fyll i din e-postadress nedan så får du ta del av vår 30 min föreläsning om vad du ska tänka på för att lyckas med LinkedIn.

Du kan avprenumerera när som helst. Din adress kommer inte att delas med andra.